Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

H χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" μέρος ΙΙ

Έστω και καθυστερημένα,λόγου φόρτου εργασίας του γράφοντος, ας συνεχίσουμε σήμερα. Κι ας αρχίσουμε με τα μικρότερα κόμματα.
Το ΚΚΕ συνεχίζει να ζει στον καιρό του μεσοπολέμου και προτείνει αναδιοργάνωση της χώρας με παλιωμένα και μη αποτελεσματικά υλικά. Πιστεύει ακόμη στην δικτατορία του προλεταριάτου και είναι ίσως το μόνο σταλινικό κομμουνιστικό κόμμα στον κόσμο. Δεν έχει διδαχτεί τίποτε από την αποτυχία της εφαρμογής του σοσιαλισμού στις χώρες του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλοκ. Αλλά το χειρότερο όλων δεν έχει διάθεση συνεργασίας με κανένα άλλο κομματικό μηχανισμό εάν δεν απεμπολήσει προηγουμένως τις όποιες δικές του αρχές και δεν ασπαστεί τις αρχές και προτάσεις του ΚΚΕ. Οποία δημοκρατικότης, θέλει δηλαδή συνασπισμούς του στυλ του υπαρκτού σοσιαλισμού ξεχνώντας ότι αυτούς τους επέβαλε η βία των σοβιετικών όπλων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά αυτοθαυμάζεται από τις επιτυχίες στις τελευταίες εκλογές και τις δημοσκοπήσεις,προσπαθεί να οικειοποιηθεί όλες τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ πράγμα το οποίο εν πολλοίς το κατορθώνει,αλλά καμιά πρόταση για το πως θα βγεί η χώρα από το τέλμα. Εμένα προσωπικά μου θυμίζει το ΠΑΣΟΚ του 1977 που συνέχεια μιλούσε για αλλαγή και ποτέ δεν καθόριζε με σαφήνεια την έννοια της αλλαγής. Και για να δέσει η σούπα επειδή κατανόησε την δύναμη των media επιλέγει σήμερα ως πρόεδρο του (ο Συνασπισμός όχι ο ΣΥΡΙΖΑ) ένα άνθρωπο άκρως τηλεοπτικό με ελαχίστη πολιτική εμπειρία και αμφίβολη εμπειρία ζωής. Αλήθεια που έχει δουλέψει μέχρι σήμερα ο κ Τσίπρας; Ποια η εμπειρία του πραγματικής ζωής, μάλλον παρόμοια με εκείνη του κ Καραμανλή.
Το ΛΑΟΣ δεν με έχει πείσει εμένα τουλάχιστον ότι είναι δημοκρατικό κόμμα και ο άκρατος λαϊκισμός του νομίζω ότι είναι επικίνδυνος για την χώρα και την κοινωνική ζωή.
Τα μέσα επικοινωνίας αντί να ενημερώνουν προπαγανδίζουν. Αν παρακολουθούσε κανείς τα χθεσινά κύρια δελτία των καναλιών θα διαπίστωνε του λόγου το αληθές. Τα κρατικά πιστά στην παράδοση συνεχίζουν τους κυβερνητικούς λιβανωτούς. Τα ιδιωτικά κυνηγώντας την τηλεθέαση είχαν μετατρέψει το δελτίο σε μονοθεματική συζήτηση με παρουσιαστές-αστέρες διαπληκτιζόμενους σε θέματα στα οποία κατά βάση συμφωνούσαν. Έλειπαν παντελώς οι ειδήσεις και ιδιαίτερα το Εξωτερικό Δελτίο λές και όλος ο κόσμος είναι ο Ζαχόπουλος,ο Θέμος, ο Μάκης. Μήπως στα έντυπα η κατάσταση είναι καλύτερη; εδώ υπάρχει ακήρυχτος πόλεμος για δελτίο κυκλοφορίας και όλες οι αρχές τις υγιούς δημοσιογραφίας έχουν πάει περίπατο
Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει,αλλά κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα επειγόντως

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει η απάντηση σε ποιημα του Βαρναλη που και στην σελίδα αυτη εχει αναρτηθεί
    -Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
    -Φταίει ο θεός που μας μισεί!
    -Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
    -Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
    "ποιος φταίει; Ποιος φταίει;... κανένα στόμα
    δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.
    Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα
    πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
    σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
    όπου μας εύρει, μας πατεί:
    δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!
    προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο βράδυ που τάγραφες αυτά ο Τσίπρας στην ομιλία του σε έσένα τάλεγε για τα ερωτήματα που έθειγες..... Στο site του συνασπισμού θα την βρείτε όλη.Και δούλευε μέχρι χτές σε γραφείο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Πλάκα πλάκα η Αριστερά δημοκρατική διαμόρφωση σαν πρόταση είναι εφικτή και είναι μπροστά μας, και βέβαια δεν δικαιούται ο Γιωργάκης να το παίζει αριστερά των μιζών, του χρηματηστηρίου, των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του λιθάνθρακα. Από ψήφους 10-25% και δυνατό κίνημα να ξεδοντιάζει την αντίδραση να ένας δρόμος.....ροδοπέταλα γεμάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή