Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

H "Δημοκρατικότητα" του κ Παπανδρέου

Η προοδευτικότητα και η δημοκρατικότητα του κ Παπανδρέου είναι αναμφισβήτητη. Έχει μάλιστα ιστοσελίδα στην οποία έχει δημιουργήσει στέκι bloggers οι οποίοι ασχολούνται με το νέο ΠΑΣΟΚ. Το παράδοξο κατά την γνώμη μου και ίσως και αντιδημοκρατικό είναι ότι καταχωρούνται μόνο οι απόψεις ιστολόγων που η γνώμη τους συμπίπτει με εκείνη του κ.Προέδρου ή είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στην προεκλογική(προεδρικές)περίοδο είχαν το Banner του GAP.Δεν βρήκα εγώ προσωπικά, ούτε ένα post συντρόφου της άλλης πλευράς. Το πιό παράδοξο είναι ότι από της αναρτήσεις έχουν αφαιρεθεί τα σχόλια μάλλον για ευνοήτους λόγους. Αν δεν πιστεύετε κλικ εδώ.

16 σχόλια:

  1. Τι ειπε τωρα Νεαρχε.
    Αντιδημοκρατικο;
    επιτρεπομενα σχολια;
    Μπανερ του ΓΑΠ

    τσκ τσκ τσκ..
    Αν υπονοεις οτι ο Γαπ κανει αποκελεισμους στελεχων του ΠΑΣΟΚ και χρησημιποιει μονο δικους του ως ωφειλει ως ομαδαρχης δεν θα μπορεσω δεν θα το αντεξω.

    Θα συμφωνησω.
    φιλε μου

    Στον αστερισμό της διάσπασης.

    σου εχω και αλλο δες εδω σελιδα 4 στο κεντρο
    http://www.kosmoslarissa.gr/

    σχολιο με τιτλο μακαβριο λαθος.

    τι λεγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα πρότεινα σε σένα και όλους τους αναγνώστες σου να διαβάσουν μερικά απο τα άρθρα που αναρτώνται στο στέκι και μετά είμαι βέβαιος ότι θα αναθεωρήσεις την άποψή σου περι "βασιλικοτέρων του βασιλέως".
    Αλλιώς κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς προκατειλημμένος και κοινός ψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοκρατία ανάπηρη πάλι σου τάζουν-γιά να παραφράσω τον ποιητή. Και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @stefan
    Μακρυά από εμένα η κάθε ιδέα προκατάληψης αλλά όταν μετά από παραίνεση σου ξαναείδα το στέκι τα 9/10 είναι μόνο για την υποστήριξη της προεδρικής γραμμής πώς θα το χαρακτηρίζατε εσείς; Άλλωστε οι αναγνώστες όλων μας και γραφήν και ανάγνωση γνωρίζουν επομένως η επίσκεψη τους στον ιστοτόπο του προέδρου σύνδεσμο της οποίας δίδω στην ανάρτηση μου θα τους πείσει για την αλήθεια ή όχι των γραφομένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @stefan
    Αλήθεια γιατί δεν δημοσιοποιούνται και τα σχόλια των αναρτήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά χαρά Νέαρχε.
    Είναι γνωστό το θέμα με την ιστοσελίδα του ΓΑΠ.
    Πάντως εγώ ούτε ήθελα,ούτε και θέλω να συμμετάσχω σ'έναν προσχεδιασμένο διάλογο που ως μοναδικό στόχο έχει την προώθηση προσωπικών ιδεών του ΓΑΠ,όπως η "συμμετοχική δημοκρατία",η "αυτο-οργάνωση" και τρία αβγά Τουρκίας.
    Την ώρα που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια,την ανεργία,την ώρα που η νεολαια μας εξευτελίζεται για ένα ρουσφετάκι των 450 ευρώ στα STAGE,την ώρα που υγεία,παιδεία,συγκοινωνίες,χειροτερεύουν κάθε μέρα και πιο πολύ....
    Την ίδια ώρα ο ΓΑΠ και τα παιδιά του ασχολούνται με τρίχες κατσαρές.
    Εχουν φτιάξει έναν εικονικο κόσμο,όπου πιστεύουν ότι αν ξεστομίσουν δυό τρείς εξυπνάδες,θα σώσουν όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ,αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο.
    Μην ασχολείσαι μαζί τους.Δεν αξίζει κάν ο κόπος.
    Το καλύτερο είναι να αποκαλύπτουμε τον ρόλο τους και τα ψεύδη τους.
    Οι περισότεροι άλλωστε είναι φανερό ότι είναι όχι μόνο φίλα προσκείμενοι στον νεοφιλελευθερισμό αλλά και πιθανόν υπολείμματα της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Μάνου-Ανδριανόπουλου.
    Δεν κρύβουν π.χ.τον μεγάλο τους θαυμασμό για τον γίγαντα της πολιτικής διανόησης,Μίμη Ανδρουλάκη.
    Αναμασάνε έκθαμβοι τα τσιτάτα του,όπως οι κομουνιστές εκείνα του Μάρξ και του Λένιν.
    Το ότι ο σημερινός Μίμης ουδεμία σχέση έχει με την έννοια "αριστερά",ουδόλως τους απασχολεί.
    Φτάνει που στηρίζει το έτερο ίνδαλμα τους,τον "πατερούλη" του ΠΑΣΟΚ.
    Αν υπάρχει κάτι που τους ενώνει με την παραδοσιακή αριστερά,είναι η φανατική προσωπολατρία,αντίστοιχη των κομουνιστών προς τον Στάλιν,τον Τρότσκι ή τον Μάο.
    Κι όλα αυτά βέβαια υπό κάποιες προϋποθέσεις.Αν αυτές χαθούν,χάνεται και η στήριξη.
    Ρίξε μιά ματιά στο www.koukios.wordpress.com και θα δείς πως ένας πιστός οπαδός του ΓΑΠ,μεταλλάσεται σε πολέμιο του.
    Επίσης στο www.neopasok.blogspot.com,αν και ο σύντροφος εκεί έχει τουλάχιστον κατ'εμέ πιο αγνές προθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατανοητό να κόβονται τα σχόλια, ειδικά αυτη τη περίοδο.

    Θα είναιμ παρα πολλά τα αντίθετα και επιδή δεν πρλαβαίνει να τα δει ο προεδρος, τα σβήνουν.

    Εξάλλου δεν εχει καμια σχέση με Μαο, λένιν, κλπ.

    Τότε δεν υπήρχε νετ... και οι ανθρωποι αυτοί επικοινωνούσαν με σήματα καπνου.

    Καλό σας απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μα τι μικροτητες και κομπλεξισμοί?Καταχωρούνται κάποια ποστ απο bloggers ναι,απο τη στιγμή ειδικά που ο ΓΑΠ εχει δείξει τη στήριξή του σε αυτούς.Εγώ θυμάμαι αρκετές φορές να κάνω δημοσιεύσεις που δείχνουν και απαισιοδοξία και ανησυχία και δημοσιεύτηκαν.Επίσης δεν κλείνει τις πόρτες στους υπόλοιπούς και ούτε κλειστή ομάδα υπάρχει ούτε τίποτα.
    Όσο για τα σχόλια που λέτε οτι έχουν αφαιρεθεί τι σχέση έχουν με τις αναρτήσεις μας?Αυτές είναι που καταχωρούνται,η δικιά μας γνώμη και τι έχουμε να πούμε και φυσικά ειδοποιούμαστε γιαυτό.Εκτός αν θέλετε να ψάχνουμε όλους όσους σχολιάζουν να τους ρωτάμε αν θέλουν να αναδημοσιευτούν τα σχόλια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
    Το επίσημο portal του ΠΑΣΟΚ,συνεχίζοντας τις αντιδημοκρατικές μεθόδους του,δεν δημοσιεύει τις ομιλίες Βενιζέλου και Σκανδαλίδη στην ΚΟΕΣ.
    Ντροπή και πάλι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Theodore
    Τα αναφερόμενα στο 2ο σχόλιο σας δεν τα είχα συνειδητοποιήσει. Όλα αυτά είναι προς επίρρωση των ισχυρισμών μου.
    @divaynne
    Για να εξηγούμαστε εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω ασχοληθεί με την εσωκομματική διαμάχη του ΠΑΣΟΚ και νομίζω ότι δεν το δικαιούμαι ως μη μέλος του κόμματος. Ούτε μικρόκαρδος ,ούτε κομπλεξικός είμαι. Η ενασχόληση μου με το θέμα είχε και έχει σχέση με τις δημοκρατικές δομές ενός ιστοχώρου ο ποίος υποτίθεται ότι ως στόχο του έχει το βάθεμα και πλάτεμα της δημοκρατίας. Μετά το σχόλιο σας ξανακοίταξα τον ιστότοπο μήπως και κάνω λάθος. Δυστυχώς όμως η πεποίθηση μου έγινε πιο στέρεη. Μήπως νομίζετε ότι ο κ Παπανώτας είναι ο μοναδικός που μπορεί να έχει άποψη για την αυτοργάνωση (μονοπωλεί την σχετική ενότητα ενώ ο Παπαϊωάννου επίσης συμπατριώτης σας δεν πρέπει να έχει μάλλον κάπου κάνετε λάθος. αυτό και μόνο ήθελα να δείξω με την ανάρτηση μου. Ωστόσο για την μην δημοσίευση σχολίων αυτά που αναφέρετε είναι προφάσεις εν αμαρτίαις όπως έλεγαν στην εποχή της νεότητος μου. Άλλωστε το σχόλιο του Mantarini tou bounou με καλύπτει πλήρως.
    @Mantarini tou bounou
    Συμφωνώ μαζί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εγώ μη μέλος του ΠΑΣΟΚ είμαι και είχα την τύχη να αναδημοσιευτούν άρθρα μου στο papandreou.gr μερικά εκ των οποίων ήταν και καυστικά ως προς την οργάνωση της ΚΟΕΣ.
    Επειδή επιδίωξα και κατάφερα να μου παραχωρήσει συνέντευξη ο υπεύθηνος του site θέλω να σας πω το εξής. Το papandreou.gr απλά αναδημοσιεύει άρθρα απο blog. Ως εκ τούτου δεν έχει καμία υποχρέωση να ανοίξει σχόλια γι' αυτά. Παραπέμπει στο blog του συγγραφέα τους όπου κανείς μπορεί να σχολιάσει χωρίς καμιά λογοκρισία.
    Προσωπικά την εκτιμώ αυτη την στάση διότι δεν "καπελώνει" τους bloggers. Άλλωστε και εγώ όταν αναδημοσιεύω κάτι, προτρέπω τους αναγνώστες μου να καταθέσουν τα σχόλια τους στο blog που το ανέρτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Παπαχατζή
    Το πρόβλημα είναι ποιός και με ποιά κριτήρια κάνει την επιλογή ποιές αναρτήσεις θα μπουν στο http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Folder.aspx?d=6&rd=7739474&f=1691&rf=1202803706&m=-1&rm=0&l=2
    δεν νομίζω ότι η επιλογή είναι τυχαία ,αλλά ότι εξυπηρετεί κάποιες σκοπιμότητες. Όσο για τα σχόλια θα είχα εγώ να θα δώσω αρκετά παραδείγματα αρκετών Blogs που τα δημοσιεύουν μαζί με την αρχική ανάρτηση σε απάντηση του τι κάνετε στο blog σας ή τι κάνει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας του κ Παπανδρέου.Τυχαία μου έρχεται στο νου ο πόντος και αριστερά και η καλύβα ψηλά στο βουνό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγαπητοί φίλοι χαιρετώ και γω με την σειρά μου.γόνιμος ο διάλογος περί του πασοκ.ευχάριστο τούτο να γίνεται από μη μέλη του πασοκ και ειδικά όταν αυτά έχουν τόσο απόλυτη άποψη και οντας είς βάθος γνώστες με πάθος προασπίζονται την ορθή κατά την γνώμη τους πλευρά.
    σχετικά με την τελευταία γνώμη του σεβαστού οικοδεσπότου μας, ταπεινά λέγω οτι δική του η σελίδα του παπανδρέου, δικό του πρόβλημα του ποιους επιλέγει να την διαχειρίζονται και πως.δεν κατανοώ τον οξύ προβληματισμό ως πρός τούτο των προλαλησάντων.το κακό και βλαπτικό θα είναι να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στην σελίδα του κινήματος.απλά εφόσον δεν αρέσει ο τρόπος επιλογής και διαχειρίσεως του εν λόγω διαδικτυακού τόπου δεν είναι απαραίτητη η ενασχόληση με αυτόν.πάντως αγαπητέ κ. γαλανάκη άξιον περιέργειας το γεγονός ότι μη μέλος του πασοκ τόσο λαύρος και καυστικός... ολοκληρώνοντας την σκέψη μου, εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια του διαλόγου γιατί έστω και διαδικτυακός, πάντα γόνιμος και δημιουργικός όταν τούτος με αγνά κίνητρα και επωνύμως γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Χάρη
    ΑΝ εγώ ή εσείς φίλε μου είχαμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε στέκι bloggers είναι αυτονόητο ότι η διαχείριση του δεν θα αφορούσε κανένα από τους άλλους και μάλιστα η κρίση για τον τρόπο διαχείρισης του θα ήταν ανοίκεια και αγενής πράξη. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Όλες του οι πράξεις αφορούν το κοινωνικό σύνολο και είναι αντικείμενο κριτικής διότι αφορούν τον εν δυνάμει πρωθυπουργό. Η ενασχόληση μου με το συγκεκριμένο θέμα ούτε σκοπιμότητα έχει, ούτε επίθεση κατά τα άλλα συμπαθούς κ Παπανδρέου θα έπρεπε να την εκλάβει κανείς, αλλά ως καυτηριασμό μιας άκρας αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Σεις ίσως να την Θεωρείται άκρως δημοκρατική και γιαυτό και να εξανίστασθε. Δικαίωμα σας, αυτό άλλωστε είναι και η αρετή της δημοκρατίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λυπάμαι που έχετε φτάσει στο σημείο όλος ο κόσμος σας να περιστρέφεται γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου, ψάχνοντας με το μεγεθυντικό φακό για τυχόν σφάλματά του.
    Εσείς που είστε δημοκρατικός λοιπόν θα αναγωρίσετε εύκολα τον παρακάτω αριθμό και την αξία του:
    "56%"...

    Το ΠΑΣΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Και το όνομα αυτου: "Γιώργος Παπανδρέου"

    (όσο για το κεντρικό επιχείρημά σας καταρρέει εύκολα, αν μπέιτε στον κόπο να ρίξετε μια ματιά στα forums που στηρίζουν τον Πρόεδρο και δείτε πόσο ελεύθερα εκφράζονται όλοι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ panagiotopoulos
    ΑΝ είχατε την υπομονή να ερευνήσετε το μπογκ μου θα βλέπατε ότι με τον κ Παπανδρέου ασχολήθηκα δις. Τον καιρό πού έγραψα την ανάρτηση τα πράγματα ήταν ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφω.Έκανα επανειλημμένα έλεγχο γιατί υπήρξαν αιτιάσεις και από άλλους ιστολόγους, δυστυχώς όμως η έρευνα με δικαίωνε. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση όντως έχει αλλάξει προς το πολυφωνικότερο. Όσο για το 56% θα συμφωνήσω μαζί σας, όπως και εσείς θα συμφωνήσετε πιστεύω μαζί μου για την χαμηλή δημοφιλία του αξιοτίμου αρχηγού της μείζονος αντιπολιτέυσεως. Αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή