Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Η απαξίωση των πανελλαδικών εξετάσεων

Μέχρι τώρα μια από τις πιο καθαρές και αξιοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας, ήταν το σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μπορούσαν να συμβούν λαθροχειρίες και παρατράγουδα. Όταν μάλιστα κανείς ήθελε να μιλήσει για αδιάβλητες διαδικασίες πρόληψης στο δημόσιο έλεγε γιατί οι πολιτικοί δεν δημιουργούν ένα σύστημα παρόμοιο με τις Πανελλήνιες.
Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου για να διαψευστεί ο μύθος της αξιοπιστίας του συστήματος. Στην αρχή με την διαρροή των θεμάτων και έπειτα με την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των ειδικών μαθημάτων.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=4103
Το σύστημα είχε δεχτεί μέχρι σήμερα κριτική για την καλλιέργεια της παραπαιδείας και την καλλιέργεια της παπαγαλίας και όχι της σκέψεως των υποψηφίων φοιτητών. Ποτέ δεν έγινε λόγος όμως ότι χαριζόταν σε κανένα. Παράδειγμα οι κανακάρηδες των υψηλά ισταμένων λόγω αποτυχίας τους αναγκαζόταν να καταφύγουν σε πανεπιστήμια που δεχόταν εισαγωγές με όχι τόσο καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια.
Τι έγινε λοιπόν φέτος μήπως οι διοικούντες τα πράγματα της παιδείας προσπαθώντας να απαξιώσουν το σύστημα εισαγωγών έχουν σκοπό να προτείνουν ένα άλλο που θα τους έδιδε την δυνατότητα να κάνουν και κανένα ρουσφετάκι βρε αδερφέ!!

8 σχόλια:

  1. afta panta ipirxan...
    ena karawi gemato tripes..
    empistevomaste na sosei to elliniko to pnevma apo to navagio stin thalassa h ellas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελουν να καταργησουν τις πανελληνιες και να θεσμοθετησουν το συτημα ελευθερης προσβασης στα (δημοσια και κυριως ιδιωτικα) αει δλδ της ελευθερης εγγραφης σε οποια σχολη θες χωρις αλλα προαπαιτουμενα.

    Επειδη ομως ειναι αδυνατον να καταργηθουν οι πανελληνιες οσο τις περιβαλλει η αιγλη του αδιαβλητου... ε λοιπον δεν ειναι και πολυ δυσκολο να τους αφαιρεθει αυτη η αιγλη! ;)

    Αυτο το συστημα θελουν να περασουν (οπως παντα με εμμεσο τροπο). Εκει στοχευε και το μετρο παταξης των αιωνιων φοιτητων που περασε με το ζορι το υπουργειο παρα τις επισημανσεις αλλα και την κοινη λογικη.

    δλδ ας γραφτουν οπουν θελουν ρε αδερφε κι αμα δεν διαβασουν και δεν μπορεοσυν να αντεπεξελθουν δεν θα τελειωσουν. Απλα...!

    Τωρα, εντος των αει (τα οποια βεβαιως αυτοδιοικουνται δλδ τροπον τινα οτι θελουν κανουν) δεν τιθεται θεμα διαβλητοτητας των εξετασεων τους ετσι δεν ειναι;;; Ουτε βυσματα υπαρχουν, ο νεποτισμος ειναι αγνωστος ορος, ρουσφετια απαγορευονται και γενικως η αξιοκρατια ειναι ο θεμελιος λιθος της ακαδημαικης ζωης.

    Μακαρι να καταργηθουν οι πανελληνιες να μειωθει και η ψυχικη ενταση που υποσκαπτει την υγεια των κανακαρηδωνκαι των μπαμπαδων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ανώνυμο
    Νομίζω ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ioannis
    Δεν καταλαβαίνω την σχάση μακεδονικού και πανελλαδικών .Τι εννοείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. signimi dia tin mesolawisi alla logo to oti eistai anthropoi ton gramaton..
    ematha oti h evrovouli xthes psifise gia ta skopia to onoma ''makadonia''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρά την μεσολάβηση εξακολουθώ να μην βρίσκω σχέση μακεδονικού και Πανελλαδικών. Τα της Μακεδονίας θα μπορούσαν να είναι θέμα ολάκερου βιβλίου. Μήπως θα θέλατε να το συζητήσουμε; Ας ανεβάσει κάποιος ένα σχετικό ποστ. Και εδώ είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ από ότι άκουσα θα αυτο-ονομάζονται Μακεδονία αλλά όλα τους τα έγγραφα θα πρέπει να γράφουν FYROM. Δεν το έχω ψάξει ακόμα.
    Οσο για τις πανελλαδικές, καλύτερα να καταργηθούν. Ας μπαίνει ο καθένας όπου θέλει και αν έχει τα προσόντα ας τελειώσει. Ούτως ή άλλως είναι άδικο το σύστημα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει τελικά κάτι που να λειτουργεί σε αυτή την χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή