Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Οικολογική Καταστροφή και Κυβέρνηση


Δεν θα ήθελα να είμαι κριτικός στην Κυβέρνηση στο σημερινό μου post γιατί το θέμα μιας οικολογικής καταστροφής που θα επηρεάσει την ζωή μου, την ζωή των παιδιών και εγγονιών μου, και των δισεγγονιών μου εάν υπάρξουν δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ όμως να σιωπήσω διότι η τακτική των κυβερνητικών στελεχών είναι πέρα από κάθε έννοια λογικής. Αν παρακολουθήσει κανείς δυο φιλοκυβερνητικά φύλλα την σημερινή Καθημερινή και τον χθεσινό Ελεύθερο Τύπο θα πεισθεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι για την καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας υπάρχουν ευθύνες της οποίες κάποιος πρέπει να επωμιστεί και η ευθύνη για τον καταλογισμό τους είναι ευθύνη της κυβερνήσεως, δηλαδή του κ Πρωθυπουργού. Όπως ευθύνη της Κυβερνήσεως είναι και ο σχεδιασμός μέτρων αν είναι δυνατόν σε συνεργασία με την αντιπολίτευση και τους πολίτες αποτρεπτικών παρομοίων καταστάσεων μελλοντικά. Αντ' αυτών τι είδαμε μέχρι στιγμής τον καθ ύλη αρμόδιο υπουργό να λέει αρχικά την πατήσαμε και μετά να μιλά για σχετική επιτυχία, αποτυχία κατά την γνώμη του θα ήταν το κάψιμο του πολεοδομικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας; τον έτερο αρμόδιο υπουργό (Εσωτερικών) να σιωπά και τρείς κυβερνητικές συσκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό των οποίων τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις δεν μας γνωστοποιήθηκαν στην έκταση που θα θέλαμε. Αλήθεια πού είχε κρυφτεί ο λαλίστατος σε άλλες περιπτώσεις υπουργός Επικρατείας, μήπως φοβήθηκε να βγει γιατί το θέμα αφορά την εκλογική περιφέρεια που θα πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές.
Είδαμε ακόμη ένα άτομο μάλλον ακατάλληλο για το υψηλό πόστο του αρχηγού της Πυροσβεστικής(αλήθεια ποιου επιλογή ήταν;) να προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δεν δέχτηκε την βοήθεια των εθελοντών και να προσπαθεί να αποδώσει τα πάντα σε έλλειψη εναερίων μέσων και προσωπικού, ξεχνώντας ότι από τα χείλη του προηγουμένου αρχηγού και νυν γενικού γραμματέως πολιτικής προστασίας είχαμε ακούσει ότι από απόψεως υλικοτεχνικής υποδομής είμαστε σε ζηλευτή θέση στην Ευρώπη και ότι για την έλλειψη προσωπικού έχει ευθύνη και ο ίδιος(υπάρχει και παραίτηση κ Κόη) ,αλλά και ότι η διάταξη και σχεδιασμός δράσης είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα.
Ακούσαμε πληροφορίες(φήμες) για διαγκωνισμούς πολιτικής προστασίας,πυροσβεστικής, δασικής υπηρεσίας.
Είδαμε σε όλα τα κανάλια προπέτη ευρωβουλευτή της κυβερνητικής παράταξης και μελλοντικό υποψήφιο στην Β Αθηνών να λέει ούτε λίγο-ούτε πολύ, ότι για το κακό φταίει το ΠΑΣΟΚ μου άφησε την χώρα ανοργάνωτη από άποψη πυροπροστασίας, ξεχνώντας ότι το κόμμα του είναι κυβέρνηση για 3 1/2 χρόνια και ότι όταν ήταν οι Ολυμπιακοί(είχε πέσει το ΠΑΣΟΚ) οι κυβερνήτες μας ήταν υπερήφανοι για την δασοπροστασία.
ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ και θα θέλαμε να ΔΟΥΜΕ τον κ Καραμανλή να κάνει αυτά για τα οποία κατηγορούσε τον κ Σημίτη. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη για τις παραλήψεις όπου αυτές πραγματικά έγιναν και να στείλει τους υπευθύνους στα σπίτια τους, η έκφραση δυσαρέσκειας μέσω διαρροών μπορεί να έχει επικοινωνιακή(κατά Λούλη) αξία, αλλά για μεγάλη μάζα ενεργών πολιτών μόνον ως κουκούλωμα μπορεί να θεωρηθεί.

5 σχόλια:

  1. Oχι παραίτηση για τον Κόη.
    Χαρακίρι πρέπει να κάνει.
    Αλλα στο Ελλάδα δεν το κάνουν αυτό.
    Κρίμα, η καταστροφή ειναι τέτοια που δεν εχει κανείς όρεξη να τα χώνει στους άχρηστους, απλά τους αφήνουμε στη μοίρα τους.
    Η πλάκα είναι οτι οι ίδιοι θα κληθούν απο τώρα να σχεδιάσουν τα μέτρα πλημμυρικής προστασίας για το άμεσο μέλλον !
    Καλό μήνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποπροσανατολίζουν ως συνήθως την κοινή γνώμη. Πώς; Μά ψάχνοντας να βρουν ποίος ήταν ο εμπρηστής. Και ωρύονται κιόλας ότι θα τον βρουν τον δολοφόνο της Πάρνηθας.
    Μα κύριοι κουκουτσόμυαλοι, ο εμπρηστής (αν υπήρξε τελικά αυτός) έβαλε φωτιά στα Δερβενοχώρια και όχι στην Πάρνηθα (απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων).
    Θέλει να μυαλό να καταλάβει κάποιος ότι το πρόβλημα τελικά ήταν η μη κατάσβεση και όχι τελικά ο ίδιος ο εμπρησμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ,κύριε Γαλανάκη:
    Καθώς διαπιστώνω, είσθε πολύ εκνευρισμένος με τας κυβερνήσεως των Κωστίκα κε Γιωρίκα.

    Δια αυτό κε δημιουργήσον το κόμμαν Φ.ΛΑ.Ν.Τ.Ζ.Α.Σ. στο οποίον θα μας κάνατε μεγάλην τιμήν να παρεβρισκόσασταν κε να σμματασχατε ενεργά είς το Υπουγείον Θρησκευμάτων.

    Κατα πώς γνωρίζω είστε ο πλέον καταλληλότερος,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. erga kai oxi logia gia na prowalonte epei tou gegonotos ''kapioi''.
    min peftoume stin pagida ton empriston.
    ektos tin parnitha exoume kai allous kindinous....to geniko periwalon katastrefete kai oxi ena wouno..ma oloi i gi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ασχημη η φωτογραφια.
    -
    simfoni me mia frasi...
    ''Χαρακίρι ''επρέπε να κάνει.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή