Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

Νέο πολιτικό κόμμα από Μάνο και Κοντογιαννόπουλο

Διαβάζω στην ιστοσελίδα του Κούλογλου tvxs.gr "Σε ίδρυση νέου κόμματος με την ονομασία "Δράση" προχωρούν οι οι πολιτικοί Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και άλλοι. Το νέο κόμμα, η ίδρυση του οποίου θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο, θα κινείται πολιτικά στον κεντρώο χώρο και θα δίνει έμφαση στην προώθηση συγκεκριμένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων.
Το νέο πολικό κόμμα, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν γνωστές προσωπικότητες του πνευματικού και επιχειρηματικού κόσμου, θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, που σύμφωνα με τους εμπνευστές του εγχειρήματος παρέχουν ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για τη νέα πολιτική κίνηση.
Ορισμένα από τα ονόματα που ακούγονται ότι θα συμμετάσχουν είναι από τον πανεπιστημιακό χώρο είναι μεταξύ άλλων των Κ. Στεφάνου, Κ. Ζώρα, Δ. Δημητράκου, Α. Διαμαντόπουλου, Γ. Μπήτρου, Π. Καζάκου και από τον επιχειρηματικό χώρο οι Κ. Πετρόπουλος, Α. Αϊβαλιώτης και ο συγγραφέας Ν. Δήμου."
Ελπίζω και εύχομαι η προσπάθεια αυτή να είναι πιο σοβαρή από εκείνη που ξεκίνησε το καλοκαίρι από ανθρώπους που διαπιστώνουν ότι με τις υπάρχουσες κομματικές δομές δεν πάει άλλο και οδήγησε στους "δημοκρατικούς" δηλαδή σε ένα νεφέλωμα που αυτάρεσκα αυτοαποκαλείται ριζοσπαστικό κέντρο και δεν έχει καταλήξει στο τι θέλει και που αποσκοπεί, εκτός από το πατρίς-θρησκεία-οικογένεια διατυπωμένα όμως με άλλες λέξεις και φόρμες γιατί τα παλιά ρήματα εκλύουν και άσκημα αντανακλαστικά.
Δεν είδα στο κείμενο του tvxs το όνομα του κ Ι Μπουτάρη, του γνωστού μπαρπαγιάννη της βόρειας Ελλάδας, μήπως αποκλείστηκε ως "αριστερός"

1 σχόλιο: