Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Μια άποψη για την εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ

Δεν σας κρύβω ότι η ενδοκομματική διαμάχη του ΠΑΣΟΚ μου αφήνει μια βαθιά πίκρα. Κι αυτό διότι το κόμμα της μείζονος αντιπολιτεύσεως έχει σπουδαίο θεσμικό ρόλο. Αμφιβάλλω όμως αν με την φαγωμάρα που τους δέρνει, μπορούν να τον ασκήσουν. Το να τρώγονται μεταξύ τους , αν δεν αφορούσε την γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας, θα ήταν αδιάφορο για τους άλλους πλην του όχι και τόσο στενού κύκλου μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ(δηλαδή το 1/10 του πληθυσμού της χώρας). Μια ανάλυση, που φωτίζει αρκετά τα πράγματα του καθηγητού κ Τσούκα, βρήκα στην επιθεώρηση Προοδευτική Πολιτική ,από όπου και ο σύνδεσμος. Ίσως ο κομματικός πυρήνας της Χαριλάου Τρικούπη ,αλλά και οι φίλοι του κ Βενιζέλου σε μικρότερο βαθμό, να νιώσουν άβολα. Τα υποστηριζόμενα όμως από τον κ Τσούκα εκφράζουν την αλήθεια και με βρίσκουν σύμφωνο σχεδόν σε όλα.

2 σχόλια:

  1. Εξοχο άρθρο. Υψηλού επιπέδου, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα ανάλυση. Λόγος επιστημονικός, ορθός, ευπρεπής, και βαθύτατα πολιτικός. Θερμές ευχαριστίες που το εντοπίσατε και μας το κάνατε γνωστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά την γνώμη μου το πρόβλημα τίθεται στα πλαίσια της γενικότερης κρίσης που παρουσιάζει η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρ'ωπη και στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε διακριτές εναλλακτικές προτάσεις από τη Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή