Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Η εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Του Μαραγκού από το Έθνος

Ιδιαίτερα ενοχλητικές για τον γράφοντα είναι όλες οι συζητήσεις που γίνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα για το μέλλον του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης. Και η ενόχληση προέρχεται από το γεγονός ότι δεν γίνεται πολιτική συζήτηση για τα αίτια της ήττας ή πανωλεθρίας κατ' εμέ(Απρόσμενα αποτελέσματα για τον αρχηγό του και την ηγετική ομάδα). Με στενοχωρεί ακόμη το κλίμα συνωμοσίας που καλλιεργείται από τις δηλώσεις μερικών παλαιών υπουργών και αποτυχόντων υποψηφίων βουλευτών. Με στενοχωρούν ακόμη οι παλινωδίες στελεχών πρώτου μεγέθους, που δεν αποφασίζουν τι επιτέλους επιθυμούν. Τι περιμένουν να μετρήσουν πρώτα τα κουκιά και δεν τους βγαίνουν να στοιχηθούν στην ομάδα του νικητή. Πιο ξεκάθαρη μου φαίνεται η στάση κάποιων Bloggers όπως ο σκορπιός αν και δεν συμφωνώ με την σκληρότητα της

7 σχόλια:

  1. Aλλο ένα στοιχείο προβληματισμού είναι ο τρόπος χρήσης των Ιστολογίων και του Διαδικτύου στην μάχη αυτή. Ημουν στα μισά της σχετικής εγγραφής, όταν είπα να περιηγηθώ λίγο στις σελίδες των φίλων-και βλέπω πως έχουμε το ίδιο ερέθισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε δίκαιο. Και ο "σκορπιός" φρονώ ότι τοποθετεί σε σωστή βάση το θέμα (ασχέτως με το τι θεωρεί ο καθένας ότι πρέπει να γίνει από εκεί και πέρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μανία με την οποία ο Βενιζέλος διεκδεικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μάλλον δείχνει άνθρωπο διψασμένο για εξουσία και όχι άνθρωπο που θέλει να δώσει σωστή κατεύθυνση σε μια πολιτική παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “Αρκετοί από τους συζητητές,ιδιαίτερα στα σχόλια 10,11,12, σαν μπούσουλα των εισηγήσεων τους, έχουν το πολιτικό τους πιστεύω και όχι τον ορθό λόγο. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε συζήτηση δεν πρόκειται να οδηγήσει σε σύνθεση και για τον λόγο αυτό είναι άχρηστη. Χαίρετε”.

    Είναι κρίμα κύριε Γαλανάκη να αποχωρήσετε απο την συζήτηση. Το κλίμα της εποχής μπορείτε να το δώσετε σε μας τους νεότερους μόνον εσείς που την ζήσατε απο κοντά. Έχω την αίσθηση οτι η αποστροφή μου για τα τεκταινόμενα της εποχής είναι αυτή του πολίτη που είδε την πραγματικότητα να διαψεύδει τις προσδοκίες για καλύτερες μέρες και μάλιστα απο το ΠΑΣΟΚ στο οποίο πίστεψε εξ’ αρχής πολύς κόσμος και μπορούσε τότε να κάνει την μεγάλη ρήξη.Δεν προκύπτει απο συνειδητή εμπάθεια ή συμπάθεια. Την μαρτυρία σας την βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και θα ήθελα εάν σας πείσουμε οτι πραγματικά είναι σημαντικό για μας να φωτίσετε τις εξελίξεις της εποχής εκείνης να μας την αναλύσετε περισσότερο.

    Δεν θέλω να σας απασχολώ με άσχετα θάματα στο blog σας αλλα επειδή σας παρακολουθώ συστηματικά τα ποστ και σχολιά σας πιστεύω οτι είναι κρίμα να μην συνεχίσετε την -χρησιμότατη για μας τους υπόλοιπους- πολύ καλή σας παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ απειρώτα
    Δεν δεν θα διαφωνήσω μαζί σας για το χαρακτήρα του Βενιζέλου αλλά εδώ ο ελληνικός λαός ή καλύτερα ο κόσμος του ΠαΣΟΚ έχει να διαλέξει μεταξύ δυο κολλημένων με την εξουσία (μη μου πείτε ότι η χθεσινή κίνηση Παπανδρέου δεν δείχνει κάτι τέτοιο)σίγουρα θα διαλέξει εκείνον πού έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Όσο για τις διαφορές πολιτικής νομίζω ότι είναι η άχνη που κάνει την τούρτα πιο όμορφη
    @ Hanibal ante portas
    Θα προσπαθήσω σε μια μελλοντική ανάρτηση να δώσω την δική μου μαρτυρία των γεγονότων που αφορούν την μεταρρύθμιση του 1982 και τον νόμο πλαίσιο και για τους αναγνώστες που ίσως παραξενεύονται γιατί μιλάμε ας δουν τον σύνδεσμο http://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/09/26/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικά ενδιαφέρον ο σύνδεσμος όπου μας παραπέμψατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σας που παρά την επαγγελματική σας καριέρα και το επιστημονικό σας κύρος σας , διατηρείτε ένα επώνυμο blog που παίρνει θέση χωρίς να στρογγυλεύει.

    Ελπίζω να βρείτε μιμητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή