Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Καταδίκες Πανεπιστημιακών

ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσιεύεται η είδηση της καταδίκης των ενεχομένων για την Κατάχρηση στο Πάντειο ως ακολούθως:

Διαφθορά και τιμωρία στο Πάντειο
Χωρίς αναστολή οι ποινές σε πρώην πρύτανη, αντιπρύτανη

Ισχυρό σοκ και βαθύ προβληματισμό -οι χαρακτηρισμοί ανήκουν σε πανεπιστημιακούς που μίλησαν στην «Κ»- προκάλεσε στην ακαδημαϊκή κοινότητα η ανακοίνωση των βαρύτατων ποινών στους κατηγορούμενους για διασπάθιση κονδυλίων, στην πολύκροτη δίκη του Παντείου. Με χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, από τους δεκατρείς κατηγορούμενους καταδικάστηκαν οι δέκα, και πέντε εξ αυτών οδηγούνται στη φυλακή - μεταξύ τους ο πρώην πρύτανης κ. Αιμίλιος Μεταξόπουλος με 25ετή κάθειρξη και ο πρώην αντιπρύτανης κ. Παν. Γετίμης με 16ετή κάθειρξη. Σε αυτούς δεν δόθηκε αναστολή ποινής, όπως και στον πρώην υπεύθυνο λογιστηρίου του Παντείου κ. Αναστ. Κουτσοδημητρόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρεις φορές ισόβια.

Για «πρωτοφανείς ποινές δεδομένης της υπόθεσης», έκαναν λόγο δικαστικοί και νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας την απόφαση, εκτιμώντας ότι αποτελεί επίκαιρο ηχηρό μήνυμα προς όλους για χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Αλλοι δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν ότι κατά το τελευταίο διάστημα η Δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητά της, υπό την σκιά του παραδικαστικού κυκλώματος που έτρωσε το κύρος της. Από την πλευρά τους, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι τόνισαν στην «Κ» ότι η απόφαση φέρνει στο προσκήνιο τις μαύρες τρύπες όσον αφορά τη διοίκηση των Ιδρυμάτων.

Το θέμα απασχόλησε αρκετά και τους bloggers την καλύτερη συζήτηση βρήκα στο ιστολόγιο του Θέμη Λαζαρίδηhttp://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/06/06
και το πιο αιχμηρό σχόλιο στο ιστολόγιο του Σκορπιού http://greekscorpio.wordpress.com/2007/06/07/

1 σχόλιο:

  1. μπορεί να είναι αρκετές οι ποινές αλλά σίγουρα το κάνουν προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή